Τι σημαίνει άραγε συναισθηματικά έτοιμος/η; Σημαίνει ότι είμαι σίγουρος για τον άλλον, του έχω εμπιστοσύνη και τον αγαπάω. Δεν μπορεί λοιπόν να λες ότι αγαπάς κάποιον όταν δεν είσαι συναισθηματικά έτοιμος. Η ετοιμότητα βγαίνει από την ψυχή, από την καρδιά, από τα συναισθήματα και ειδικά δε όταν λες ότι είμαι σίγουρος/η για αυτόν που θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Άρα σημαίνει ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε για τον εαυτό σου, ούτε για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Δεν μπορείς να του λες ότι τον αγαπάς όταν αυτός ο άνθρωπος κάνει τα πάντα για σένα.

Σε αυτό το σημείο οφείλει να συμπληρωθεί πως παίζει ρόλο και η εξωτερική επιρροή. Αν έχεις επιρροή από κάποιον άνθρωπο. Δυστυχώς επιρροές δεν χωράνε. Στη σχέση είσαι εσύ και ο σύντροφός σου και κανείς δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη. Άλλο όμως το να δοθεί λύση. Αν δεν μπορείς να σταθείς ως σύντροφος στα πόδια σου και στο ύψος σου είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας τότε καλό είναι η σχέση να τελειώσει. Δεν μπορεί μια σχέση να βασίζεται σε αποφάσεις ή σε γνώμες τρίτων και το ζευγάρι να τις ακούει. Άρα συνεπάγεται ότι αν είναι έτσι ο τρίτος να παίρνει όλες τις αποφάσεις για το ζευγάρι είτε λέγεται μάνα, είτε πατέρας, είτε αδελφός/ή, είτε οτιδήποτε άλλο.

Ιδιαίτερη έμφαση όμως θα δώσω στο ότι το ζευγάρι έχει πιθανότητα χωρισμού με μεγάλο ποσοστό. Αυτό γίνεται γιατί διαρκώς το ζευγάρι τσακώνεται και δεν μπορεί να πάρει τις πρέπουσες αποφάσεις για τη ζωή ή για την κοινή πορεία τους μαζί. Είναι μεγάλο αγκάθι ένας τρίτος να επεμβαίνει. Η πορεία η κοινή σταματά λόγω αυτού και συνήθως αποτελεί και τον βασικό λόγο χωρισμού. Όσοι επιτρέπετε σε κάποιον τρίτο να επεμβαίνει τότε να φοβάστε ότι πολύ σύντομα θα χωρίσετε και θα χάσετε τον άνθρωπο που θεωρείτε το έτερο ήμισυ για την υπόλοιπη ζωή σας.

Όσοι έχετε κάνει αυτό το λάθος πιστέψτε πως ο άλλος θα σας συγχωρέσει πολύ δύσκολα. Όσο και να σας αγαπάει θα προτιμήσει να κάνει την καρδιά του πέτρα παρά να υποφέρει σε μία σχέση η οποία καθοδηγείται από τρίτο. Ο/η σύντροφος θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσφέρει πράγματα, ούτε να πάρει αποφάσεις. Θεωρεί ότι η ζωή του/της καθορίζεται από κάποιον άλλον και συμπεριφέρεται εικονικά ζώντας σε μία σχέση θεωρώντας την ως εφιάλτη. Νιώθει εγκλωβισμένος, νιώθει φυλακισμένος, χωρίς ελευθερία. Ζει και ξυπνάει με ένα όνειρο: την ελευθερία του/της. Πιστεύει ότι είναι μία σχέση που δεν έχει μέλλον, μέσα του, όταν δεν μπορεί να κάνει πράγματα από κοινού. Έτσι λοιπόν, περιμένει την ώρα που θα ανοίξει η φυλακή και θα δει ξανά τον ήλιο, που τον έβλεπε από ένα παραθυράκι μόνο. Νιώθει δυσφορία, κακοκεφιά, και δυσαρέσκεια για ότι προτείνει ο άλλος. Και μία συνήθης αντίδραση είναι η απάντηση με όχι.

Μην βάζετε τρίτους σε μία σχέση, όποιος και να είναι αυτός ο τρίτος. Αν θέλετε τόσο πολύ αυτή τη σχέση βγάλτε κάθε «αγκάθι» και μόνο τότε θα σώσετε τη σχέση σας ή και το σοβαρό δεσμό σας και σταθείτε στο ύψος σας όπως σας αναλογεί.

Στείλτε μας τις προσωπικές ιστορίες στο [email protected] ή και στο facebook & Instagram

                                   By Alwardat Alsawda

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *