Αγάπη ε; Πολλοί φοβούνται την έννοια της δέσμευσης και της συγκεκριμένης αυτής λέξης που σημαίνει τόσα πολλά. Το εύλογο ερώτημα όμως είναι: Γιατί αγαπάς κάποιον;

Έρχεται λοιπόν μία στιγμή που υποτίθεται ότι εκείνος ο φτερωτός θεός  σε χτυπάει με τα βέλη του κεραυνοβόλα. Κι όμως αυτό που λένε κάποιοι είναι για να δώσουν το νόημα στο τι σημαίνει αγάπη. Εδώ οι απόψεις διίστανται και αυτό γιατί δεν αγαπάς κάποιον για να σε αγαπήσει αλλά γιατί έτσι νιώθεις και τον αγαπάς. Πηγάζει από μέσα. Νιώθεις ότι πετάς στα ουράνια. Η αγάπη λένε πως όλα τα αντέχει, όλα τα περιμένει, όλα τα υπομένει, όλα τα επιμένει και όλα τα ελπίζει. Δεν αλλάζει η αγάπη επειδή έγινε μία ή περισσότερες φορές φασαρία. Η αγάπη δυναμώνει και ειδικά στις εποχές που βιώνει ο κόσμος. Δεν είναι παιχνίδι για να μειώνονται τα συναισθήματα. Είναι κάτι που συνήθως ξεπερνάει τις δυνατότητες όλων των ανθρώπων.

Αν μπορούσα να περιγράψω κάπως διαφορετικά την έννοια της αγάπης θα έλεγα ότι είναι εκεί που σταματάνε οι λέξεις και μιλάνε τα μάτια. Είτε είναι χαρούμενα είτε είναι λυπημένα είτε βουρκωμένα ακόμα από συγκίνηση και μελαγχολία. Η αγάπη έχει πολλούς τρόπους να εκφραστεί. Ένας από αυτούς είναι μικρά συμβολικά δώρα τα οποία τα κρατάς ως ανάμνηση για όλες τις καλές στιγμές. Και πάντα οι καλές στιγμές υπερτερούν των κακών, των διαφωνιών, των διαφορών ακόμα και αν είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ή αλλιώς όπως λέγονται η μέρα με τη νύχτα. Η αγάπη έχει και τις αδικίες της. Πολλές φορές όταν ο άλλος δεν λειτουργεί με το συναίσθημα αλλά με τη λογική μπορεί να πληγώσει τον άλλον. Όταν υπάρχει συναίσθημα και από τους δύο τότε οι λέξεις περιττεύουν. Κάθε άνθρωπος αγαπάει διαφορετικά αλλά σίγουρα δεν σημαίνει ότι αγαπάνε και το ίδιο. Κάποιος λίγο περισσότερο, κάποιος λίγο λιγότερο.

Η αγάπη μπορεί να γίνει ο βράχος και η ασπίδα δύο ανθρώπων που θέλουν ο ένας τον άλλον. Η αγάπη σε κάνει να ονειρεύεσαι, να νιώθεις πιο όμορφα. Κατά τον διάσημο Αργεντίνο γιατρό Χόρχε Μπουκάι: «Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές». Πιο όμορφο είναι όμως να αγαπιούνται δύο άνθρωποι για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για νιώσουν αδικία. Η αγάπη σημαίνει προσφορά, σημαίνει θυσιάζομαι για τον άλλον, κινδυνεύω την ζωή μου για τον άλλον, ονειρεύομαι μαζί με τον άλλον, έχω μία κοινή πορεία με τον άλλον. Όλα αυτά είναι μία τόσο μεγάλη αλήθεια που όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, βλέπουμε τις συνέπειες αργότερα, όταν πονάμε, όταν στεναχωριόμαστε. Η αγάπη πονάει. Η αγάπη είναι πάντα εκεί και μας περιμένει να την πιάσουμε, να την νιώσουμε, να την αντιληφθούμε. Σίγουρα έχουμε συναντήσει στη ζωή μας ένα με δυο άτομα τα οποία μας έφτασαν στον πάτο της θάλασσας. Γίναμε πιο σκληροί από αυτό. Μάθαμε από τα λάθη μας. Αλλά δεν μπορούμε να κατηγορούμε τη ζωή για την αγάπη. Η αγάπη όσο και να πονάει είναι γιατί αυτό που στην ουσία επιδιώκει κάθε άνθρωπος είναι να μην πληγωθεί και πονέσει το έτερο του ήμισυ. Είναι η έκφραση του θυσιάζομαι εγώ στο βωμό για να μπω μπροστά από τον άλλον. Η αγάπη όμως δεν παύει να αντέχει. Είναι εκεί. Μας περιμένει με όλα τα εμπόδια, τις αντιξοότητες και τις στραβές που μπορεί να συμβούν. Όμως παρόλα αυτά ελπίζει και η ελπίδα σημαίνει χαρά. Και σε μία σχέση η αγάπη είναι αυτή που μετράει. Η αγάπη είναι αυτή που σε κάνει να θες να πας ένα βήμα παρακάτω, να δεις τη ζωή πιο ώριμα, να αντέξεις.

Και θυμηθείτε ότι δεν αγαπάμε για να μας αγαπήσουν, αλλά αγαπάμε γιατί έτσι νιώθουμε.

Στείλτε μας τις προσωπικές σας ιστορίες στο mail μας [email protected] ή στα social media Facebook ή στο Instagram.

Καλό Πάσχα με υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *