Η υγεία είναι ένα από τα βασικά που πρέπει να ελέγχουμε καθημερινά και διαρκώς. Αν πάθει κάτι κάποιος, είναι διότι δεν ελέγχει την υγεία του όπως πρέπει. Την υγεία μας την παρακολουθούμε διαρκώς είτε μέσω εξετάσεων (αν κάνουμε διαρκώς ιατρικές εξετάσεις) είτε μέσω της διατροφής μας, τρώγοντας υγιεινά. Καλό θα ήταν λοιπόν πέρα από μία καλή και υγιεινή ζωή να κάνουμε και περπάτημα ή τρέξιμο. Ακόμα μπορούμε και να κάνουμε και γυμναστική στο σπίτι μας, με τέτοιες εποχές. Τώρα που θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός περπατήστε ακόμα και 5 χιλιόμετρα. Καλό θα κάνει.

Πρέπει να αθλούμαστε να περπατάμε. Η γυμναστική και γενικά ο αθλητισμός μας κρατάνε σε φόρμα καθώς και ανανεώνεται το οξυγόνο μέσα στους πνεύμονες μας. Το να περπατάμε, να τρέχουμε ή να πηγαίνουμε ακόμα και γυμναστήριο (πράγμα αδύνατο για τη σημερινή εποχή λόγω COVID-19) μας δίνει ζωή. Επίσης κάτι που συμβάλλει ιδιαίτερα είναι η αποφυγή του καπνίσματος, του αλκοόλ και γενικώς όλων των «κακών» τροφών που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Καλό, λοιπόν θα ήταν να περπατάμε τουλάχιστον και το λέω προσωπικά εγώ διότι κάθε μέρα ψάχνω αφορμή για να βγω να περπατήσω έστω και μισή ώρα.

Καλό, λοιπόν θα ήταν να περπατάμε τουλάχιστον και το λέω προσωπικά εγώ διότι κάθε μέρα ψάχνω αφορμή για να βγω να περπατήσω έστω και μισή ώρα. Όσον αφορά το άλλο κομμάτι της διατροφής, θα σας δώσω βασικές συμβουλές που σε όσους με ρωτάνε πως διατηρούμαι είναι διότι έχω προσθέσει τα φρούτα απαραίτητα στο ημερήσιο πρόγραμμα μου. 2-3 φρούτα καθημερινά βοηθάνε πολύ σε όλο το σώμα και από πλευράς βιταμινών & ενέργειας. Αφήστε στην άκρη για λίγο τα γλυκά, τα κρέατα καθώς και τα ζυμαρικά γιατί μόνο κακό κάνουν στην υγεία. Αγαπήστε τα λαχανικά, τα φρούτα και την γυμναστική. Η ζωή είναι μικρή για να την «κακοποιούμε» με τη διατροφή μας.

Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με μία καθιστική ζωή είναι επιβλαβή για την υγεία. Οι ρυθμοί ζωής τρέχουν και η ρουτίνα επαναλαμβάνεται διαρκώς. Μετά από ένα καλό και υγιεινό πρωινό αλλά και μεσημεριανό επιστρέφοντας από τη δουλειά σας (όσοι πηγαίνετε) ή ακόμα και αν δουλεύετε από το σπίτι, βγείτε έστω για 30’-45’ λεπτά την ημέρα για περπάτημα. Θα δείτε αποτελέσματα σχετικά πολύ σύντομα, αρκεί να το βάλετε σε πρόγραμμα.

Αποκτήστε όρεξη για τη ζωή, όρεξη για υγεία. Αγαπήστε τον εαυτό σας και τη ζωή σας και θα δείτε ότι ακόμα και η απώλεια βάρους εκεί βασίζεται και φυσικά πάρτε το απόφαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *