Ως επί το πλείστων γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η ζήλεια στο κομμάτι της σχέσης όταν έχει μέτρο είναι φυσιολογική. Όταν δεν έχει όμως μέτρα και σταθμά τότε γίνεται το ‘’έλα να δεις’’…

Ας ξεκινήσουμε, με τη ζήλεια του άντρα προς το πρόσωπο μίας γυναίκας. Ο άντρας, όταν βλέπει τη γυναίκα να περιβάλλεται από αρκετούς άντρες είτε λέγεται εργασιακό περιβάλλον είτε φιλικό περιβάλλον τότε μία πιθανή συμπεριφορά είναι εκείνος να προσπαθεί να αναδείξει τον εαυτό του. Να θεωρήσει δηλαδή, ότι μπροστά σε εκείνους ο ίδιος είναι κατά πολύ καλύτερος. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση της προσβολής με ύβρεις, με αίσθημα ανωτερότητας, με απέχθεια προς το πρόσωπο της γυναίκας, και ακόμα με πιο έντονη ζήλεια ή ακόμα και λεκτικές φράσεις τύπου «ότι το έκανες με εκείνον ή είχες σχέση με εκείνον». Βέβαια ας προσθέσει κανείς ότι κάποιοι άντρες το κρατάνε ‘’μανιάτικο’’ κρατώντας μούτρα.

Υπάρχουν και οι άντρες βέβαια που ζηλεύουν σε λογικά πλαίσια! Ζηλεύουν τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους και τον θέλουν στη ζωή τους αλλά όλα με μέτρο! Αυτού του είδους η ζήλεια δείχνει και ενδιαφέρον. Όταν υπάρχει μέτρο σημαίνει ότι ένας άντρας σέβεται μία γυναίκα αλλά της δείχνει και ότι την νοιάζεται, την προσέχει και την αγαπάει και της δίνει όλη την κατανόηση και την αγάπη που μπορεί να έχει. Το μέτρο ίσως είναι κάτι που δεν φτάνει την κατάσταση στα άκρα. Το να ζηλεύεις με μέτρο είναι κάτι που ξέρεις και πιστεύεις ότι ο άλλος ζηλεύοντας έστω και λίγο είναι ότι δεν σε θεωρεί δεδομένο!

Από την άλλη, αναμφίβολα, υπάρχει και η περίπτωση της σιγουριάς όμως από πλευράς ενός άντρα, ο οποίος είναι σίγουρος για το ποιόν της κοπέλας/γυναίκας που έχει δίπλα του. Εκεί, εντάξει ζήλεια δεν υπάρχει. Όμως, έχει το φόβο μη χάσει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του ή ακόμα και να τον ζηλεύει επειδή επαγγελματικά είναι καλύτερος από εκείνον. Κατά βάθος, ένας άντρας ζηλεύει περισσότερο όταν έχει αισθήματα για την κοπέλα-γυναίκα που έχει δίπλα του.

Οι τσακωμοί λοιπόν ξεκινάνε ως εκ τούτου ακόμα και από παθολογική ζήλεια η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία και να τελειώσει η σχέση ή ακόμα και ένας γάμος έτσι άδοξα. Έχω θαυμάσει ζευγάρια παρόλα τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν, ότι βρήκαν τη δύναμη να λύσουν το θέμα της ζήλειας, μέσω διαλόγου. Σπανίζουν αυτές οι περιπτώσεις βέβαια στη σημερινή εποχή εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Η ζήλεια αποτελεί έναν βασικό λοιπόν παράγοντα, για τσακωμούς, για μη σεβασμό ο ένας στο πρόσωπο του άλλου και να οδηγήσει μέχρι και στο χωρισμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *