Η ζήλεια δεν επικρατεί μόνο στο φύλο των αντρών αλλά και στις γυναίκες. Πώς αντιδρά όμως μία γυναίκα στην περίπτωση της ζήλειας; Ζηλεύει ή όχι;

Υπάρχουν λοιπόν, τρείς κατηγορίες γυναικών. Α) Αυτές που ζηλεύουν πολύ, β) αυτές που η ζήλεια τους είναι τυπική (ενδιαφέρον) αλλά και γ) αυτές που δεν ζηλεύουν και καθόλου.

Ας αναλύσουμε την κάθε περίπτωση όμως ξεχωριστά. Καταρχήν μία γυναίκα για να ζηλέψει πρέπει ένας άντρας να της δώσει την αφορμή για να κάνει σκηνικό! Ποτέ καμία γυναίκα δεν ζηλεύει χωρίς να έχει το γνωστό «πάτημα» για σκηνή. Δυστυχώς οι άντρες είναι περίεργοι και άθελα τους δίνουν το έναυσμα για την αρχή ενός καβγά ή μίας φασαρίας. Ας πούμε, ότι το αγόρι-άντρας τους, δίνει σε μία γυναίκα λαβή για να κάνει ζήλεια. Η γυναίκα δεν θα κάνει φασαρία ποτέ μέσα σε κόσμο. Το ηφαίστειο δεν θα εκραγεί ποτέ μπροστά σε διάφορους κουτσομπόληδες που θα σχολιάσουν αρνητικά αυτήν την κατάσταση. Όσο καλοντυμένη και καλοβαμμένη είναι θα κρατήσει την αξιοπρέπεια της για να σπάσει την ώρα που πρέπει και φυσικά όντας απροετοίμαστος ο άντρας που έχουν δίπλα τους. Κάποιες γυναίκες από αυτές δεν δείχνουν τίποτα αν τους ενοχλεί κάτι. Άλλες μπορεί να τα κάνουν λαμπόγυαλο και να τα γκρεμίσουν όλα.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που θα πάνε και θα ρωτήσουν τον αγαπημένο τους τι είδους σχέσεις έχει με τον κόσμο και όλα τα συναφή που μπορεί να σκεφτεί ένα γυναικείο μυαλό. Παρόλα αυτά όμως δεν παύει η γυναίκα που δείχνει τη ζήλεια της με αυτό τον τρόπο να είναι διακριτική αλλά και ταυτόχρονα να αγαπάει, να νοιάζεται και να σέβεται τον άνθρωπο που έχει δίπλα της. Όμως παίζει ρόλο και η συμπεριφορά του άντρα που έχει δίπλα της.

Υπάρχουν γυναίκες αλήθεια που δεν ζηλεύουν καθόλου; Σίγουρα η απάντηση είναι πως ναι. Ανήκουν στην εξαίρεση αλλά σίγουρα δεν θα κάνουν και σκηνή. Είναι σπάνιες βέβαια αυτές οι γυναίκες. Πολύ δύσκολα να συναντήσεις στη σημερινή εποχή τέτοιου είδους γυναίκες. Ίσως ανήκουν στις παλιές γενιές. Βέβαια ένα ενδεχόμενο είναι ότι μπορεί να μην ζηλεύουν αλλά να θυμώνουν για το πως συμπεριφέρεται ένας άντρας.

Πάντως ζήλεια υπάρχει και στα δυο φύλα, απλά μετά είναι θέμα διαχείρισης σε συνδυασμό με το χαρακτήρα που έχει ο καθένας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *