Τι είναι άραγε ο εγωισμός και μπαίνει στη ζωή μας; Γιατί τον έχουμε; Και γιατί βάζουμε τον εγωισμό μας πάνω από όλα; Καταρχήν, θα ξεκινήσουμε με την ερμηνεία του εγωιστή/τριας, δηλαδή τον άνθρωπο που βάζει πάνω από όλα τον εαυτό του. Στη σημερινή εποχή όμως, ένας άντρας είναι εγωιστής γιατί δεν του αρέσει ότι λέει μία γυναίκα ή ακόμα και η μαμά του και θέλει να κάνει αυτό που έχει μέσα στο κεφάλι του. Δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι έτσι.

Ας ξεκινήσουμε όμως, όταν είναι κάποιος άντρας παιδί είναι εγωιστής. Ένα παιδί, όταν το καλομάθεις και συνεχώς ζητάει ή σε ό,τι του συμβουλεύεις του λες όχι αντιδράει. Μαύρο του λες, άσπρο σου λέει και αντιστρόφως. Άντε τα παιδιά να τα δικαιολογηθούν ως ένα βαθμό, γιατί λέμε ότι είναι παιδιά και άντε θα τους κάνεις και ένα χατίρι παραπάνω.

Από την άλλη όταν ξεπερνάνε την ηλικία των 18+ αρχίζουν και διαμορφώνουν (ήδη από το λύκειο) και ολοκληρώνουν την προσωπικότητα τους και τον χαρακτήρα τους φτάνοντας στην ηλικία των 25 ετών. Μετά την ηλικία των 25+ αρχίζουν να έχουν εγωισμό διότι θέλουν να περνάει αρκετές φορές το δικό τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποια σημάδια που το δείχνουν καλύτερα όπως: νιώθουν παιδί μέσα τους, δεν εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, νιώθει ότι είναι το «κέντρο» του σύμπαντος και τέλος δεν αναγνωρίζουν ότι φταίνε. Ειδικά το τελευταίο λίγο πολύ το έχουν ζήσει οι περισσότερες γυναίκες. Και όλα τα παραπάνω αρχίζουν να εμφανίζονται όταν βρίσκονται σε μία σοβαρή σχέση ή είναι αρραβωνιασμένοι ή είναι παντρεμένοι με ή χωρίς παιδιά.

Άντε, να δικαιολογηθούν και λίγο σε ένα σημείο. Δουλεύουν αρκετές ώρες, για να μην λείψει τίποτα στην κοπέλα τους, για να τους κάνουν δώρα, να τους παρέχουν εν ολίγοις τα πάντα, για να μην γκρινιάξουν. Βέβαια, ας αναλογιστεί κάποιος ότι πάντα σε όλα τα χρόνια της ζωής τους παραμένουν παιδιά. Κρύβουν μία αθωότητα, μία γλυκύτητα, που δύσκολα βγαίνει προς τα έξω. Μόνο όποιος νιώθει πραγματικά μπορεί να ζήσει το «μικρό παιδί». Δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο. Με λίγη προσπάθεια και με τη βοήθεια του διαλόγου, ο εγωισμός, μπορεί να είναι ένα μικρό παραστράτημα αλλά να λυθεί.

Οι άντρες όσο να ‘ναι παραμένουν πάντα παιδιά!!!

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες για οποιοδήποτε θέμα στο [email protected] ή βρείτε μας στα social media.

                                                                                 By Alwardat Alsawda

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *